Kosmetisk tandvård i Stockholm

Kosmetisk tandvård, eller estetisk tandvård med ett annat namn, är en gren inom tandvården som handlar dels om att förändra skadade tänders utseende, och dels om att smycka tänderna. Utvecklingen går snabbt framåt inom kosmetisk tandvård. Det beror delvis på att det ständigt görs tekniska framsteg. Det beror också på att fler och fler personer efterfrågar möjligheter att fräscha upp eller smycka sina tänder. I Stockholm finns mängder av tandläkare och tandhygienister som erbjuder kosmetisk tandvård. Det finns faktiskt även några specialiserade kliniker som i princip bara arbetar med att justera och förbättra tändernas utseende. Att hitta tandläkare Stockholm för att få ett vackrare leende är mycket enkelt.

Tandblekning

Tandblekning är en av de vanligaste behandlingarna när det handlar om kosmetisk tandvård. Vid en tandblekning tar man bort missfärgningar från tänderna och bleker bort gula och brunaktiga nyanser. En tandblekning hos en tandläkare Stockholm tar bara några timmar att genomföra och är mycket skonsam mot tänderna. Du kan också välja att låta tandläkaren gjuta blekskenor, som är exakt anpassade till tänderna, för att sedan göra själva blekningen hemma. Före tandblekningen eller avgjutningen av blekskenor gör en tandhygienist en grundlig rengöring av tänderna så att blekningen ska bli så bra som möjligt.

Skalfasader

Ibland räcker det inte med en tandblekning för att fräscha upp ett leende. Vissa tänder kan till exempel ha en missfärgning som har uppstått på grund av en skada inuti tanden. En sådan tand kan du inte bleka. Andra tänder kan vara skadade rent formmässigt. För båda dessa förutsättningar är alternativet att använda skalfasader. Skalfasader fungerar ungefär som lösnaglar. Tandläkaren fäster skalfasaden ovanpå den befintliga tanden för att förbättra tandradens utseende. Skalfasaderna är tillverkade i porslin eller något annat slitstarkt kompositmaterial. För att det inte ska märkas att du har skalfasader ser tandläkaren till att fasaden får samma färg som de övriga tänderna.

Tandsmycken

Det blir mer och mer populärt med tandsmyckning och det finns många tandläkare i Stockholm som erbjuder denna tjänst. Med ett tandsmycke kan du göra ditt leende lite vackrare och mer attraktivt med små medel. Vanligast är att man fäster en liten sten vid någon av hörntänderna i överkäken. Det finns många olika smycken att välja mellan.