Kan man betala på kredit?

En behandling eller ett ingrepp hos en tandläkare kan kosta en hel del pengar. Om du har bokat tid för ett visst ingrepp vet du i förväg något så när hur mycket besöket kommer att kosta. Om tandläkaren eller tandhygienisten upptäcker skador på tänderna vid en rutinundersökning får du alltid ett prisförslag att ta ställning till. Om du skulle vara i den situationen att du måste göra ett större ingrepp som kostar en del pengar, och inte har tillräckligt med kontanter för att betala räkningen omedelbart, kan det vara bra att veta att det finns flera sätt att finansiera ingreppet. Som med alla alternativa finansieringslösningar får du vara beredd att betala ränta och eventuellt någon form av administrations- eller uppläggningsavgift, men det är förmodligen ett ganska litet pris att betala för att bli av med en molande tandvärk eller få bukt med en tand som behöver rotfyllas.

Tandvårdslån hos tandläkare i Stockholm
Det är vanligt att åtminstone de större tandvårdsklinikerna erbjuder specialanpassade tandvårdslån. I grunden handlar det om en kredit som fungerar precis på samma sätt som de krediter du kan få exempelvis hos hemelektronikkedjorna. Med ett tandvårdslån behöver du inte gå någon omväg via en bank eller ett kreditinstitut för att ordna med finansieringen. Allt pappersarbete sköts direkt hos tandläkaren.

Normalt sett är det sällan någon blir nekad ett tandvårdslån. Att ha en fast inkomst och vara fri från betalningsanmärkningar är givetvis bra, men skulle man ha en betalningsanmärkning utgör inte det ett absolut hinder för den som ansöker om ett tandvårdslån.

Krediten på ett tandvårdslån uppgår ofta till mellan 15–25 000 kronor. Du behöver givetvis inte utnyttja hela krediten. Den förfaller automatiskt efter en viss tid, normalt sex månader. Du behöver inte ställa någon säkerhet för lånet. Det du ska tänka på är dock att lånet normalt sett kostar lite mer i ränta än exempelvis ett vanligt privatlån. Generellt sett kan man säga att räntan på tandvårdslånet ligger några procentenheter över den ränta som gäller för ett privatlån. Om räkningen för tandläkarbesöket skulle överstiga 10 000 kronor kan det vara fördelaktigt rent räntemässigt att i stället ansöka om ett privatlån eller ett medlemslån hos en bank eller ett kreditinstitut.

Comments are closed.