Guide: så hittar du din tandläkare

Med över 1000 tandvårdsmottagningar i Stockholm borde det bara vara att ta ett nummer på måfå och ringa och boka en tid. Nu är det dock inte så enkelt. Det finns några saker du bör tänka på innan du kontaktar en tandläkare för exempelvis en basundersökning, kosmetisk tandvård eller lagning av hål. Här är fem bra tips att ha i bakhuvudet när du undersöker utbudet av tandläkare i Stockholm.

Vilken typ av behandling är du ute efter?

Det första du kan fundera på är vilken typ av tandvårdsbehandling du är i behov av. Olika tandläkare är olika duktiga på olika sorters behandlingar och ingrepp. Det är också så att vissa tandläkare är specialiserade mot vissa grenar inom tandvården. Om du till exempel vill göra en basundersökning och ta bort tandsten kan du vända dig till vilken tandläkare som helst. Det finns även många tandhygienistmottagningar du kan vända dig till för den typen av tandvård. Är det i stället tandsmyckning, tandjusteringar eller tandblekning du är ute efter gör du klokt i att boka tid hos en tandläkare som fokuserar på kosmetisk tandvård.

Undersök omdömen

Om du letar efter en bra tandläkare i Stockholm ska du vara noga med att välja en tandläkare som har fått goda omdömen. Du kan fråga vänner, bekanta och kollegor om vilka tandläkare de kan rekommendera. Du kan också göra sökningar på nätet efter en viss tandläkare för att se om det är någon nöjd eller missnöjd kund som gjort sig besväret att skriva några rader om sin upplevelse av tandläkarbesöket.

Jämför priser

Man ska ju alltid jämföra priser. Det är bara oklokt att betala det högre priset när du har två likvärdiga behandlingar att välja mellan. Det finns inget som säger att en tandläkare som har en prisnivå som ligger under genomsnittet gör ett sämre arbete.

Var ligger mottagningen?

Det är givetvis klokt att välja en mottagning som ligger nära din arbetsplats eller bostad. Ett tandläkarbesök kan ta flera timmar. Om du räknar med restiden till en tandläkare som ligger långt från hemmet eller jobbet kan tandläkarbesöket ta en hel förmiddag eller eftermiddag i anspråk.

Har du tandläkarskräck?

Om du har tandläkarskräck ska du absolut vara noga i ditt val av tandläkare. Vissa tandläkare är nämligen specialiserade på att ta emot personer som av olika anledningar tycker att tandläkarbesök är skrämmande. Dessa tandläkare använder specialverktyg, till exempel laser i stället för borrar, och kan även erbjuda lustgas och narkos.

Leave a Reply